Minilening Aanbieders

Alle minilening aanbieders in Nederland anno 2020. Er zijn niet meer dan vier minilening aanbieders in Nederland. U kunt hier de minikrediet aanbieders met elkaar vergelijken. Let op, de kosten en het percentage zijn een indicatie van wat u kunt verwachten van de kosten. U kunt hier geen rechten aan ontlenen. Bovendien, soms verhogen de aanbieders de prijzen ook wel eens.

Minilening aanbiederKosten*Extra kosten voor
SaldodipjeTot 20-45%Garantstelling
FerratumTot 20-45%Garantstelling
* Kosten per aanvraag. Wettelijke maximum jaarlijkse kostenpercentage is 14% (in 2020 tijdelijk 10% i.v.m. corona).

Minilening Aanbieders Nederland

De werkelijke kosten kunnen hoger of ook lager zijn. Deze kosten hierboven zijn een schatting. Let ook op, de kosten zijn het percentage van het totale bedrag dat u leent. Hieronder hebben een voorbeeld van iemand die 200 euro wilt lenen voor een periode van 30 dagen. Die betaalt dan aan rentekosten 2,30 euro maar daar komt dan de verplichte garantiekosten van 57,55 euro nog eens bij. Het totaal terug te betalen bedrag na 30 dagen is dus 259,85 euro.

Overigens moet u wel extra goed oppassen met een lening bij Loandome. Volgens hun eigen voorwaarden laten ze de rente gewoon doorlopen en betaalt u nog eens extra veel als u niet op tijd de lening terugbetaald heeft. Dat mag overigens niet, en het is dan ook goed om te weten wat uw rechten en plichten zijn.

De aanbieders in Nederland zijn niet in Nederland gevestigd. Dit doen ze om de wet te omzeilen of om geen boetes te krijgen van het AFM. Zo zijn Ferratum en Saldodipje gevestigd in Finland, Verenigd Koninkrijk en Estland. Cashper was eerst nog op Malta gevestigd en Loandome.com op de Marshalleilanden, een bekend belastingparadijs.

Andere namen van aanbieders die u weleens tegenkomt zijn: www Minilening nl, Easycredit en Betaaldag. Deze aanbieders bestaan niet meer anno 2020. Of zij zijn anderszins gestopt met het aanbieden van minileningen. Zij zijn vaak gestopt op last van de AFM. De meeste van deze minilening websites waren trouwens in 2015 en eerder nog wel in de lucht met formulier en alles, maar ze doen niets meer met je aanvraag.

saldodipje-geld-lenen

Minilening alternatief

Het is overigens goed om te weten dat er ook alternatieven zijn voor de minilening. Er zijn legio alternatieven in feite. U kunt bijvoorbeeld een andere lening aanvragen zoals een doorlopend krediet van 2.500 euro en dan kiest u ervoor om alleen bijvoorbeeld 500 euro op te nemen van uw krediet. Er zijn aanbieders waarbij u binnen 3 dagen uw geld kunt ontvangen. Wel heeft u hiervoor een bewijs van inkomsten nodig bijvoorbeeld.

Daarnaast zijn er ook aanbieders voor een persoonlijke lening waarbij u kunt lenen vanaf 500 euro. Maar er zijn legio andere alternatieven voor de minilening. Het een en ander hangt natuurlijk ook af waarom u denkt een minilening nodig te hebben. Is dit om een rekening te betalen of heeft u snel extra ruimte nodig om iets te kopen, dan zijn er vaak ook andere manieren om dit te regelen.

zelf-schulden-regelen