Geld Lenen Met Onderpand

Een veel gebruikte manier van snel geld lenen is om geld te lenen met onderpand. Dat betekent dat je iets van waarde achterlaat bij een pandjeshuis, en daar dan geld voor krijgt. Breng je het geld terug binnen de afgesproken periode, dan krijg je je spullen ook weer terug. In veel grote steden is er wel een pandjeshuis te vinden

Met onderpand geld lenen is een slimme manier van geld lenen. Je kan hierdoor niet in de schulden komen. Je levert iets in bij een pandjesbaas in ruil voor een lening. Betaal je de lening en de rente weer terug, dan ontvang je de spullen weer terug.

Laag Risico

Het risico van lenen met onderpand is laag. Je kan immers niet meer schulden oplopen. Als je niet kan terugbetalen, dan raak je alleen het onderpand kwijt. Is dit onderpand van iemand anders, dan heb je natuurlijk wel een probleem. Maar dan ben je wel redelijk dom bezig.

Als onderpand kan je redelijk wat spullen achterlaten. Denk hierbij aan je fiets, of scooter. Je telefoon, spelcomputer of laptop. Maar ook sieraden kan je achterlaten als onderpand. Alles van waarde eigenlijk. Vaak heb je wel een aankoopbewijs nodig, maar dit geldt niet altijd.

Rentekosten

De rente is trouwens vaak niet zo laag. Je betaalt snel maximaal 15% op jaarbasis. In de meeste gevallen moet je de rente maandelijks betalen. Dat komt dus neer op ongeveer 1 a 2 procent per maand. Vaak krijg je de spullen niet terug als je de rente niet op tijd betaalt. Houd hier dus rekening mee. Desnoods leg je van tevoren de rentekosten apart.

Voor meer informatie zie ook pandjeshuisoverzicht.nl en de Stadsbank van lening. Voor het lenen via onderpand ben je in de meeste gevallen beter uit bij een stadsbank van lening. Die is van de gemeente Amsterdam. Commerciële partijen zijn vaak duurder en minder schappelijk.

zelf-schulden-regelen