Minilening Aanvragen

Snel een kleine lening aanvragen van 100, 200 of 400 euro? U kunt direct online een minilening aanvragen via door ons speciaal geselecteerde minilening aanbieders. Binnen een dag heeft u meestal het geld wel op uw rekening via zo’n spoedkrediet. De minilening of minikrediet is een korte lening die u snel en makkelijk kunt aanvragen, ook met spoed.

Bij wie kunt u het best de minilening aanvragen? U kunt in Nederland terecht bij twee aanbieders van de minilening. Dit zijn Ferratum en Saldodipje. De kosten zijn bij al deze aanbieders gelijk – en zijn vrij fors – maar u maakt de meeste kans bij Ferratum. Saldodipje is van dezelfde eigenaar als Ferratum.

Minilening aanbiederKosten*Extra kosten voor
SaldodipjeTot 20-45%Garantstelling
FerratumTot 20-45%Garantstelling
* Kosten per aanvraag. Wettelijke maximum jaarlijkse kostenpercentage is 14% (in 2020 tijdelijk 10% i.v.m. corona).

Let wel erg goed op: de rente is met tot 10% al erg hoog, maar met de extra kosten kan het jaarlijkse kostenpercentage oplopen tot een (illegale) 45%. Dat is erg veel, vooral als u al niet veel geld hebt. Het is dan ook erg raadzaam om ook te kijken of er wellicht een alternatief voor u is. Er zijn ook andere manieren om aan geld te komen op de korte termijn. En een klein bedrag lenen kan eventueel ook anders.

Minilening aanvragen 18 jaar

Wilt u een minilening aanvragen, dan moet u anno 2020 minimaal 20 jaar zijn. Ben je jonger dan 20 dan kan je niet voor een minilening in aanmerking komen. Bent u jonger dan 20 jaar, dan kunt u beter eens kijken naar de alternatieven voor een minilening. Bij een aantal aanbieders moet je trouwens zelfs 21 jaar zijn. Op zich is dit trouwens geen verkeerd idee.

Minilening aanvragen zonder loonstrook

Er zijn daarnaast vaak ook andere eisen voor een minilening. Zo moet u in veel gevallen wel een bewijs van inkomsten zoals een loonstrook kunnen laten zien. In de meeste gevallen moet dit minimaal 900 euro per maand zijn. U kunt echter wel een minilening aanvragen zonder inkomen of zonder loonstrook. Bij aanbieders zoals Ferratum wordt vaak niet zo niet streng gecontroleerd. U hoeft in de meeste gevallen dus geen bewijzen op te sturen van uw inkomsten. Pas bij twijfel over uw inkomen zullen ze hierom vragen. Bij Loandome zijn ze een stuk strenger en willen ze juist wel bewijzen zien van inkomsten.

Minilening aanvragen zonder papieren

Een minilening zonder papieren of zonder documenten behoort ook tot de mogelijkheden. Er zijn diverse minilening aanbieders in Nederland. Een aantal wil wel graag een document zien als bewijs van inkomen, maar andere aanbieders niet. U kunt bijvoorbeeld bij Ferratum gewoon een minilening aanvragen zonder documenten. Het enige wat u voor een minilening bij Ferratum wel nodig heeft is een telefoonnummer, een e-mailadres, een bestaande bankrekening en ook een foto of scan van een id zoals een rijbewijs of paspoort.

Minilening aanvragen zonder bkr

Een minilening zonder bkr toetsing kunt u direct en snel aanvragen. De minilening aanbieders doen geen toetsing bij het BKR, de Bureau Krediet Registratie. Dat moeten zij volgens de wet wel doen, maar de minilening aanbieders doen dat niet.

De minilening zonder bkr is dan ook erg populair onder mensen die een negatieve BKR registratie hebben. Maar let u wel goed op, want heeft u reeds een negatieve BKR registratie, dan is het mogelijk dat u al schulden heeft en wellicht hulp nodig heeft. Een minilening kost geld, en deze moet u terugbetalen. Kunt u dat niet, vraag dan ook geen minilening aan. U krijgt alleen maar te maken met nog meer schulden en problemen. Is dit bij u het geval, kijk dan zeker of er geen alternatief voor u is.

Minilening aanvragen met uitkering

Met een uitkering kunt u vaak ook een minilening aanvragen. Bij een aanbieder zoals Loandome niet, maar er zijn wel aanbieders zoals Ferratum waar u vaak helemaal geen bewijs van inkomen voor hoeft in te sturen. Dit is wel knap lullig voor mensen die zelfstandig niet goed met geld om kunnen gaan. Want banken en andere Financiële instellingen hebben ook een zorgplicht volgens de wet. Dit betekent dat men ook moet kijken of u kennis heeft van geldzaken. Dit is om te voorkomen dat u in de problemen komt door leningen.

Weet u niet zeker of u in de problemen komt met een minilening, doe het dan niet. Met een uitkering zijn er namelijk ook nog best veel andere mogelijkheden voor een (sociale) lening. Kijk hiervoor naar de pagina met alternatieven.

zelf-schulden-regelen