Minilening Aanbieders in Buitenland

Waarom zijn Minilening aanbieders niet in Nederland gevestigd? Omdat ze in het verleden veel boetes hebben gekregen van de AFM. Sommige aanbieders hadden toen nog andere namen. Een aanbieder heeft zelfs een boete ontvangen van 2 miljoen euro.

De leningen zijn namelijk in Nederland niet 100% volgens de wet. Zo zijn de kosten die u moet betalen voor een lening hoger dan wettelijk is toegestaan. De rente mag namelijk niet meer zijn dan 14% op jaarbasis, maar de kosten zijn veel hoger dan dat.

Zij rekenen de percentages namelijk niet per jaar, maar per 2 weken of per maand. Let ook op: de aanbieders zeggen zelf dat ze lagere rentekosten hanteren. Dat is ook zo. Maar de extra kosten komen daar nog eens bovenop. Als ze wel naar de wet zouden luisteren dan zou u voor een lening van 200 euro niet meer dan 2-3 euro per maand moeten betalen.

Maar ja, op die manier valt er natuurlijk weinig winst te behalen voor deze bedrijven. Daarom zijn zij op papier naar het buitenland verhuisd. Hoewel alle aanbieders wel gewoon een kantoor in Nederland hebben.

Geld lenen in buitenland zonder BKR

Er is niet veel keuze in minilening aanbieders: geen die gevestigd is in Nederland en slechts een enkele die vanuit het buitenland minileningen aanbiedt in Nederland. Onder de onschuldig klinkende naam Saldodipje opereert de Finse bank Ferratum vanuit Spanje in Nederland met haar minileningen. Vroeger ook onder de eigen naam maar die is na megaboetes bezoedeld geraakt in onze contreien. Je kunt dus een lening in het buitenland aanvragen als Nederlander – maar je bent gewaarschuwd.

zelf-schulden-regelen