Rood Staan

Rood Staan is een makkelijke manier van geld lenen. Bij de meeste banken kan je dit gewoon aanvragen. Je hoeft vaak geen bewijs van inkomsten op te sturen. Rood staan is een vorm van geld lenen dat ook wel kwartaalkrediet heet. Zo noemen de banken het in elk geval. Rood staan is de naam in de volksmond.

Let erg goed op dat je niet te lang rood staat. Eens in de 3 maanden moet je minimaal 1 keer in het zwart staan, dan wil zeggen dat je een positief saldo hebt. Als dat niet het geval is dan loop je een negatieve BKR registratie op.

Minilening Aanbieders

 

Minilening aanbiederKosten*Extra kosten voor
SaldodipjeTot 20-45%Garantstelling
FerratumTot 20-45%Garantstelling
* Kosten per aanvraag. Wettelijke maximum jaarlijkse kostenpercentage is 14% (in 2020 tijdelijk 10% i.v.m. corona).


Minilening Consumentenrechten


Bij een minilening aanvraag ga je een overeenkomst aan met daarbij rechten en plichten. Zo heb je de plicht om de lening terug te betalen. Maar je hebt ook het recht om de lening te annuleren. Daarnaast zijn er ook rechten en plichten als je te laat bent met terugbetalen.


Minilening Alternatieven


Er zijn goede alternatieven voor een minilening. Een minilening kent redelijk wat risico’s en is ook duur. Alternatieven voor de minilening zijn bijvoorbeeld rood staan bij de bank, geld lenen via een creditkaart, geld lenen met onderpand, geld lenen bij familie. Of als u schulden heeft is wellicht ook mogelijk een schuldregeling te treffen. Heeft u spullen nodig, dan kunt u vaak ook achteraf betalen of een lening krijgen bij een sociale kredietbank.


zelf-schulden-regelen