Minilening Student

Ben je student en je wilt een kleine lening aanvragen, dan is de minilening voor studenten een optie. Let wel op: deze studenten minilening zonder bkr is erg duur en er zijn ook andere manieren om een klein bedrag te lenen.

Een mini lening als student kost je ongeveer 20 tot 30 procent aan extra kosten boven op de rente. Wil je bijvoorbeeld 200 euro lenen, dan betaal je snel 50 euro aan extra kosten. Let dus goed op waar je mee begint!

Studenten Minilening Aanvragen

Een minilening aanbieder waar je terecht kan voor een lening is Ferratum of Saldodipje. Beiden zijn in feite merken van het zelfde bedrijf, dus je kan maar 1 lening aanvragen hier.

Andere minilening lening aanbieders zoals Loandome stellen hogere eisen aan hun klanten. Ferratum doet in principe niet zo moeilijk en wilt vaak alleen een copie van je id-kaart zien. Andere documenten worden vaak niet gevraagd. Bij Loandome vragen ze wel om een bewijs van inkomen, en ze geven bij voorbaat geen minilening aan studenten.

Minilening aanbiederKosten*Extra kosten voor
SaldodipjeTot 20-45%Garantstelling
FerratumTot 20-45%Garantstelling
* Kosten per aanvraag. Wettelijke maximum jaarlijkse kostenpercentage is 14% (in 2020 tijdelijk 10% i.v.m. corona).

Bedenk trouwens ook dat er goede alternatieven zijn voor een minilening. Had je al aan rood staan gedacht bij je bank? Of als dat niet gaat, probeer dan je limiet op te trekken.

Waar je ook kan denken is een creditkaart. Bij een creditkaart krijg je ook als student een lening van 1500 of 2000 euro. Dat is dan het limiet van de kaart. Dat geld kan je dus gewoon lenen. Je betaalt ook hier de volle mep: 14 procent rente. Maar daarboven op komen geen extra kosten zoals wel het geval is bij alle minilening aanbieders.

Bovendien kan je ook denken aan je rechten als student. Zo heb je recht op geld bij DUO, je kan proberen je lening bij DUO te verhogen. Daarnaast kan je ook terecht bij je ouders misschien, of bij iemand anders als je snel geld nodig hebt.

Lenen zonder bkr

Eventueel kan je ook iets proberen te verkopen. Je hebt ook speciale pandjeshuizen waar je terecht kan met spullen voor een lening. In alle grote steden heb je dit soort pandjeshuizen wel. Je spullen kan je dan terugkrijgen als je op tijd de lening weer terugbetaald. Hier kan je dus ook lenen met een negatieve BKR registratie, bijvoorbeeld omdat je al eens langer dan 3 maanden rood hebt gestaan.

Daarnaast zijn ook weer andere mogelijkheden. Het ligt er maar net aan waarom je snel geld nodig hebt en een minilening denkt af te willen sluiten. Heb je bijvoorbeeld een openstaande rekening die je dringend moet betalen, dan kan je ook een regeling afsluiten met de schuldeiser.

Wil je geld lenen omdat je spullen nodig hebt, dan kan je ook spullen kopen en achteraf betalen. Bij Bol.com doen ze bijvoorbeeld niet moeilijk hierover en kan je ook achteraf met acceptgiro of Ideal betalen. Er zijn ook andere online plekken waar dit kan. Let hierbij op dat je geen extra kosten betaalt. Het is vaak gewoon een service van de winkels.

zelf-schulden-regelen