Minilening

Een minilening aanvragen gaat snel en makkelijk. Met een minilening kunt u snel geld lenen via diverse minilening aanbieders. Wilt u een klein bedrag lenen, 100 euro of bijvoorbeeld 200, 400 of 500 euro. Wij hebben voor u in 1 overzicht waarbij u direct kunt inzien bij welke minilening aanbieder u het best terecht kan. Welke aanbieder heeft de beste voorwaarden voor een lening, wat zijn de kosten en risico’s?

Minilening aanbiederKosten*Extra kosten voor
SaldodipjeTot 20-45%Garantstelling
FerratumTot 20-45%Garantstelling
* Kosten per aanvraag. Wettelijke maximum jaarlijkse kostenpercentage is 14% (in 2020 tijdelijk 10% i.v.m. corona).

Snel geld lenen

Wat is een minilening? Dat is een snelle lening die u ontvangt voor een korte periode, bijvoorbeeld 2 weken of een maand. Het geld, vaak een klein bedrag, ontvangt u vaak binnen 1 dag. U betaalt hiervoor wel rente en meestal ook extra kosten. Deze kosten zijn bij alle aanbieders ongeveer gelijk: gemiddeld 20-30% van wat u leent. Dit komt dus boven op de rente! U betaalt voor een kleine lening van 400 euro vaak maar liefst 80 tot 120 euro aan extra kosten.

Deze kosten moet u ook binnen de vastgestelde periode terugbetalen. Doet u dit niet dan ontvangt u een herinnering en daarna een aanmaning. Daarna wordt een incassobureau ingezet en moet u extra gaan betalen. Is dit bij u het geval, weet dan goed welke rechten u heeft.

Wees trouwens slim en laat u zich niet inpakken door de lage kosten waarmee minilening aanbieders vaak adverteren op de voorpagina’s van hun websites. Zij laten vaak niet meteen de werkelijke kosten zien, ze laten alleen de rente op jaarbasis zien en niet de werkelijke kosten. Zie hieronder zo’n voorbeeld van de rentekosten waarbij u niet direct de werkelijke kosten kan zien.

Om u te verleiden een minilening af te sluiten lijken de kosten op het eerste gezicht dus niet zo extreem hoog (zie “vergoeding” in de rechterkolom in de afbeelding hierboven). Maar niets is minder waar als we de echte bijkomende kosten hierbij optellen. De minilening aanbieders vragen namelijk extra kosten. Bijvoorbeeld omdat je een minilening zonder garantstelling nodig hebt, of voor een extra snelle uitbetaling van de lening (“binnen 10 minuten”). Het zijn deze kosten die hoog zijn en dus niet de officiele rente. Let hier dus goed op voordat u een minilening aangaat.

Snel geld nodig

Heeft u snel geld nodig, stel ook dan de vraag of een minilening echt nodig is. Heeft u het geld echt nu nodig? Misschien kunt u uw geldzaken ook anders regelen of kunt u vandaag nog ergens op besparen? Vooral als u weinig inkomen heeft of zelfs schulden hebt, dan kan de minilening een groot risico voor u meebrengen om juist dieper in de schulden te geraken.

Er zijn ook alternatieven voor de minilening. Die alternatieven zijn er ook als u direct geld nodig heeft, of als u een groter bedrag wilt lenen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld rood staan, geld lenen met onderpand, sociale banken, achteraf betalen, een doorlopend krediet aanvragen, creditkaart, onderhands geld lenen of geld lenen via crowdfunding. Ook zijn er sociale regelingen voor studenten, voor mensen met weinig inkomsten of geld lenen met schulden.

Zie hier alle tips voor snel geld lenen of voor het lenen van een klein bedrag.

Zit je opeens in geldnood of heeft u schulden, dan is het raadzaam om niet direct een minilening af te sluiten maar eerst even goed na te denken over alle mogelijkheden die u heeft. Het allerbeste is ook om met iemand hierover te praten (vrienden, familie, docenten) en te vragen wat een ander hiervan vindt.

zelf-schulden-regelen